web
stats
HİSSEDİLEBİLİR YÜRÜME YÜZEYİ
Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi
Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi
 
Engelsiz bir Türkiye oluşturma düşüncesi kapsamında Tayneks 2011 yılından itibaren hissedilebilir yürüme yüzeyi üretimine başlamıştır. 2011 yılında başlayan hissedilebilir yürüme yüzeyi üretimini 4 yılda Türkiye’de 700 noktada yaptığı başarılı uygulamalarla devam ettirmektedir. Tayneks, 2013 yılından itibaren Türkiye’de TSEK-197 kalite belgesini alan ilk ve tek firma olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu Ek:1 Binalar İçin erişilebilirlik izleme denetleme formu göz önüne alınarak, TS ISO 23599(Görme Özürlü veya az görenler için yardımcı mamüller-Hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri ) ve TS ISO 23599’ un uygulanmasına yönelik tamamlayıcı standardı olan TS 13536 standartları gözetilerek, görme engellilere yönelik dış mekanlarda ve iç mekanlarda bulunan tüm binalarına, park, havaalanı, tren istasyonu vb. erişilebilirliği sağlamak amacıyla hissedilebilir takip ve uyarıcı yüzeyler ile yönlendirme yapılması için gerekli ürünleri üreten Tayneks, iç mekanlarda da TPU(Termo Plastik Poliüretan), paslanmaz çelik ve alüminyum malzemelerinden üretilen hissedilebilir uyarı ve takip yüzeyi ile yönlendirme ürünlerini ürün yelpazesine eklemiştir.
 
Ayrıca; Görme engelliler için tasarlanmış ancak az görenler ve tüm görme engellilerin kullanımına olanak sağlayan Braille ve Latin Alfabeli yardımcı kabartma haritaları ürünleri arasına katmıştır. Diğer taraftan WC kapılarına ve danışmalara Braille ve Latin kabartmalı levhalar ve işitme engelliler için indüksiyon döngü sistemleri ürün yelpazemiz içerisindedir. 
 
Hissedilebilir Yüzey ürünlerinde dünyadaki gelişmeleri de yakından takip eden Tayneks, ulusal ve uluslararası fuarlara da katılarak kendisini geliştirmeye, görme engelli insanlarımızın ülkemizde daha rahat hareket edebilmeleri için AR-GE çalışmalarına devam etmektedir. En son 20-22 Mayıs 2015 tarihinde dünyanın en büyük görme engelli ürünleri fuarı olan ve Almanya’nın finans merkezi Frankfurt’ta düzenlenen SightCity 2015 fuarına katılan Tayneks, sektörün dünyadaki önemli temsilcileriyle bir araya gelmiştir. Hissedilebilir yürüme yüzeyi, Braille kabartmalı harita ve kat planı, sesli kiosk gibi görme engelli ürünleri üreten diğer ülkelerden temsilcilerle yeni AR-GE çalışmaları anlaşmaları yapan Tayneks, hissedilebilir yüzey ürünlerini Avrupa pazarına taşıma şansı da elde etmiştir.  
 
Tayneks Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi Ürünlerinin Bazı Önemli Özellikleri
 
a) Çevrelerinden veya bitişik bulundukları yüzeylerden kolaylıkla ayırt edilebilirdirler
b) Kullanım süresi boyunca fark edilebilirliklerini (fiziksel ve renk özelliklerini) asla yitirmemektedirler
c) Sendelemeyi önlemek için özel tasarlanmışlardır, 
e)Kullanıcılar tarafından yeterince algılanabilmeleri durma ve dönüş gibi tepkilerine uygun olarak hareket güzergâhı yönünde yeterli derinliğe sahiptirler,
f) Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi ürünleri R11 kaymazlık standardına sahiptirler,
g) Yanmaya karşı mukavemetli ve B2 yanma sınıfına sahiptirler.